آنچه در این مقاله میخوانید

    معرفی انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو

    اگر به دنبال یک رنگ مرغوب و مقاوم در برابر آب و رطوبت هستید، رنگ قابل شستشو یا Waterproof paint بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای رنگ‌آمیزی ساختمان است. انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو نه تنها موجب حفظ زیبایی و جذابیت رنگ در بلندمدت می‌شود، بلکه طیف رنگی متنوعی را نیز برای رنگ‌آمیزی در اختیارتان قرار می‌دهد. رنگ قابل شستشو یا ضد آب یک پوشش قوی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و گرد و غبار به سطوح ایجاد می‌کند که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید سطوح موردنظر خود را بدون آسیب به رنگ آنها تمیز کنید. رنگ‌های قابل شستشو به طور خاص برای جلوگیری از نفوذ آب به سطوح رنگ‌آمیزی شده، طراحی و فرموله شده‌اند. در حالی که رنگ‌های سنتی همچون رنگ پلاستیک، مستعد آسیب در برابر رطوبت و آب هستند، رنگ ضد آب یا قابل شستشو از مقاومت بالایی برخوردار است و برای محیط‌هایی مناسب است که در معرض رطوبت بالا یا تماس مستقیم با آب قرار دارند. در ادامه این مطلب، شما را با انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو آشنا کرده و ویژگی‌های آنها را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم. با رنگتاب همراه باشید.

    برای خرید انواع رنگ با کارشناسان رنگتاب در ارتباط باشید.

    رنگ قابل شستشو چیست؟

    رنگ قابل شستشو یا ضد آب همانطور که از نام آن پیداست، نوعی رنگ مقاوم و بادوام در برابر آب و رطوبت است. این نوع رنگ‌ شامل رزین‌ها، رنگدانه‌ها و مواد شیمیایی افزودنی است که پوششی بادوام بر روی سطح مختلف ایجاد می‌کند و آنها را در برابر رطوبت مقاوم می‌سازد. به همین دلیل است که امروزه رنگ‌های قابل شستشو برای محیط‌های در معرض رطوبت همچوم حمام، سرویس بهداشتی و یا آشپزخانه به گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل شده‌اند.

    ساختار کلی انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو به گونه‌ای است که با ایجاد پیوند قوی میان اجزای سازنده آنها، امکان نفوذ رطوبت و قدرت چسبندگی گرد و غبار و آلودگی‌ها بر روی آنها به حداقل ممکن برسد. بدین ترتیب، در صورت نیاز به راحتی می‌توانید سطوح رنگ‌آمیزی شده با رنگ قابل شستشو را با استفاده از مواد شوینده، کاملا تمیز کنید و نگرانی بابت آسیب به آنها نداشته باشید.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین مارک رنگ اکریلیک ساختمان


    رنگ قابل شستشو چیست؟

    رنگ‌های قابل شستشو از چه موادی تشکیل می‌شوند؟

    انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو دارای رزین‌های مخصوصی هستند که آنها را در برابر رطوبت مقاوم می‌سازند. رزین‌ها به عنوان ماده چسبنده در رنگ عمل می‌کنند، ذرات رنگدانه را در کنار یکدیگر نگه می‌دارند و یک لایه منسجم به وجود می‌آورند. رنگ‌های قابل شستشو همچنین دارای رنگدانه‌هایی هستند که به مقاوم ساختن آنها در برابر رطوبت کمکی نمی‌کنند اما باعث ایجاد شفافیت، افزایش جلوه بصری و براقیت رنگ‌ها می‌شوند. علاوه بر این، افزودنی مختلفی نیز در در انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو وجود دارد تا میزان مقاومت آنها را افزایش دهند. این افزودنی‌ها شامل بیوسیدها برای جلوگیری از رشد کپک و باکتری، غلیظ‌کننده‌ها برای بهبود قوام رنگ و جاذب‌های UV برای محافظت از رنگ در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید هستند که در کنار یکدیگر موجب بهبود کیفیت این رنگ‌ها می‌شوند.

    مزایای استفاده از رنگ قابل شستشو

    ویژگی‌های منحصر به فرد انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو آنها را به گزینه‌ای محبوب و مناسب برای رنگ‌آمیزی سطوح مختلف تبدیل کرده‌اند. برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از رنگ قابل شستشو یا ضد آب شامل:

    دوام و مقاومت بالا

    مقاومت و دوام بالا به عنوان مهم‌ترین ویژگی انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو در نظر گرفته می‌شود. این نوع رنگ به عنوان یک لایه محافظ نفوذناپذیر و عایق رطوبتی عمل می‌کند و از نفوذ رطوبت به لایه‌های زیرین جلوگیری خواهد کرد. از این رو، به راحتی می‌توانید سطوح رنگ‌آمیزی شده با رنگ قابل شستشو را با مقداری آب و مواد شوینده و بدون آسیب به رنگ، کاملا تمیز کنید.

    مقرون به صرفه

    استفاده از انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو یک راه‌حل مقرون به صرفه است که در بلندمدت موجب کاهش هزینه‌های مرتبط با رنگ‌آمیزی و ترمیم رنگ سطوح خواهد شد. زیرا این رنگ‌ها دارای مقاومت بالایی هستند و در صورت نیاز به نظافت نیز به راحتی قابل شستشو می‌باشند. بنابراین، تنها در صورت زدگی و یا خوردگی به ترمیم نیاز خواهند داشت. برخلاف رنگ‌های دیگر همچون رنگ پلاستیک که از قابلیت شستشو برخوردار نیست و در صورت نیاز به نظافت، سطح موردنظر باید مجددا رنگ‌آمیزی شود.


    بیشتر بخوانید: نقاشی ساختمان با رنگ نانو


    جلوگیری از رشد باکتری‌ها و کپک‌ها

    انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو از رشد کپک‌ها و باکتری‌های متمایل به رشد و نمو در شرایط مرطوب روی سطوح متخلخل جلوگیری می‌کنند. قرار گرفتن در معرض محیط کپک‌زده نیز ممکن است منجر به ایجاد آلرژی شده و اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد. علاوه بر این، برخی از رنگ های دیواری ضد آب حاوی عناصر ضد میکروبی هستند که نقش مهمی را در جلوگیری از تشکیل کپک و باکتری ایفا می‌کنند.

    مقاوم در برابر ترک‌خوردگی

    سطح بالای رطوبت ممکن است باعث ایجاد اختلاف دما در دیوارها شود. رنگ قابل شستشو قادر به تحمل رطوبت بوده و بر خلاف رنگ‌های معمولی از بروز آسیب‌هایی همچون ترک و پوسته پوسته شدن جلوگیری خواهد کرد.

    ویژگی انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو

    نظافت و شستشوی آسان

    رنگ‌های قابل شستشو امکان نظافت آسان‌ را برای سطوح مختلف فراهم می‌کنند. بنابراین، بدون نگرانی بابت آسیب به رنگ می‌توانید سطوح را با استفاده از کمی آب و مواد شوینده ملایم، تمیز کنید.

    انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو

    همانطور که اشاره کردیم، رنگ‌های قابل شستشو دارای انواع مختلفی هستند که در این بخش شما را با چندین نمونه از بهترین مدل‌های رنگ ساختمانی قابل شستشو آشنا خواهیم کرد.

    رنگ قابل شستشوی اکریلیک

    رنگ اکریلیک یکی از انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو است که بر پایه آب بوده و استفاده از آن نیز بسیار راحت و آسان است. این رنگ را می‌توان برای رنگ‌آمیزی سطوح مختلفی همچون دیوار، سقف، شیشه، آهن و چرم استفاده کرد. البته رنگ‌های اکریلیک، 100 درصد ضد آب نیستند اما در مقایسه با سایر رنگ‌ها از مقاومت بالاتری در برابر شستشو برخوردارند.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین مارک رنگ اکریلیک ساختمان


    رنگ قابل شستشوی روغنی

    رنگ روغنی به عنوان یکی از بهترین انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو شناخته می‌شود که داری مقاومت 100 درصدی در برابر آب بوده و در طولانی مدت نیز دچار آسیب‌هایی همچون پوسیدگی نمی‌شود. رنگ روغن دارای ظاهری براق و درخشان است که به دلیل دارا بودن شفافیت بالا، باعث بزرگ‌تر نشان دادن محیط داخلی ساختمان می‌شود. تمامی لکه‌ها و یا گرد و غبار روی سطوح به راحتی و با استفاده از آب و مواد شوینده و بدون از دست دادن شفافیت رنگ روغنی پاک می‌شوند.

    رنگ قابل شستشوی لاتکس

    رنگ لاتکس نیز یکی دیگر از انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو است که بر پایه لاتکس تهیه می‌شود. از ویژگی‌های اصلی این نوع رنگ می‌توانیم به مقاومت در برابر آب و رطوبت، نظافت آسان، دوام و ماندگاری بالا اشاره کنیم که آن را برای رنگ‌آمیزی سرویس بهداشتی، سقف‌ها و دیوارهای داخلی ساختمان به گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل کرده‌اند.

    انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو

    رنگ قابل شستشوی سیلیکات

    رنگ قابل شستشوی سیلیکات نوعی چسب صنعتی است که عمدتا برای نمای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برابر رطوبت نیز از مقاومت بالایی برخوردار است. رنگ‌های سیلیکاتی دارای رنگدانه‌های مقاوم و حجیمی هستند که تنها در یک لایه اجرا می‌شوند.

    رنگ قابل شستشوی سیلیکونی

    از دیگر انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو می‌توانیم به رنگ سیلیکونی اشاره کنیم که دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت است. سیلیکون یک ماده لاستیک مانند است که روی سطوح اعمال می‌شود تا خاصیت ضد آب در آنها ایجاد کند. این نوع رنگ در درجه اول برای سطوح خارجی مانند سقف‌ها که به لایه ضخیم رنگ ضد آب نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.


    بیشتر بخوانید: بررسی تفاوت رنگ روغنی با رنگ اکریلیک


    جمع بندی

    رنگ قابل شستشو همانطور که از نام آن پیداست، نوعی رنگ دارای قابلیت نظافت و شستشو است که در برابر آب و رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار است و به راحتی می‌توان آن را با آب و مواد شوینده تمیز کرد. انواع رنگ ساختمانی قابل شستشو دارای ویژگی‌های مشترکی همچون ضد آب، ضد ضربه، قابلیت ترمیم آسان، انعطاف‌پذیری بالا و مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش هستند که آنها را برای رنگ‌آمیزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان به گزینه‌ای ایده‌آل تبدیل کرده‌اند.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر