آنچه در این مقاله میخوانید

    معرفی انواع حلال چسب سیلیکون

    چسب سیلیکون از جمله چسب‌های پلیمری با ساختار شیمیایی متفاوت و منحصر به فرد است که به واسطه مقاومت بالا در برابر گرما و رطوبت در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب سیلیکون تحت عنوان چسب آکواریوم نیز شناخته می‌شود که برای درزگیری و آب‌بندی سطوح مختلف همچون شیشه‌ای، سنگی، کاشی، سرامیک و غیره کاربرد دارد. تمامی چسب‌ها دارای حلال‌های خاصی هستند که می‌توانند اثر آنها را خنثی کنند و خاصیت چسبندگی‌شان را از بین ببرند. حلال چسب سیلیکون نیز با خنثی کردن اثر چسبندگی و بهم ریختن ساختار کلی آن می‌تواند مقاومت چسب را کاهش دهد و آن را از روی سطوح جدا کند. گاهی مواقع ممکن است در حین کار با چسب، به طور سهوی مقداری از آن روی لباس و یا دست‌تان بریزد که در این صورت باید پیش از خشک شدن چسب، نسبت به پاک کردن آن اقدام کنید. برای پاک کردن چسب سیلیکون از روی سطوح باید از حلال خاص آن استفاده کنید تا به راحتی و بدون آسیب بتوانید قدرت چسبندگی آن را کاهش دهید. در ادامه این مطلب از رنگتاب، شما را با انواع حلال چسب سیلیکون و نحوه پاک کردن آن از سطوح مختلف آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

    برای خرید انواع چسب بر روی لینک کلیک کنید.

    چسب سیلیکون چیست

    چسب سیلیکون یک پلیمر همه کاره مقاوم در برابر آب است که ماده اولیه آن سیلیس است. ویژگی‌های مثبت چسب‌ سیلیکونی، آن را به انتخابی محبوب و مطلوب برای طیف وسیعی از کاربردها تبدیل کرده است. این چسب به عنوان یک جایگزین غیر سمی برای چسب‌های ‌سمی استفاده می‌شود و قدرت چسبندگی بالایی دارد. چسب سیلیکونی به عنوان یک چسب همه کاره در طیف گسترده‌ای از صنایع شناخته می‌شود و روشی مطمئن برای ایمن‌سازی و چسباندن سطوح مختلف به یکدیگر است.

    چسب سیلیکون در دمای بسیار پایین (70- درجه سانتی‌گراد) و دمای بسیار بالا (200 درجه سانتی‌گراد) قدرت چسبندگی خود را از دست نمی‌دهد و حتی می‌توان از آن برای مدت زمانی کوتاه، در دمای 300 درجه سانتی‌گراد نیز استفاده کرد. چسب سیلیکونی به دلیل انعطاف‌پذیری عالی و مقاومت بالا در دماهای مختلف می‌تواند برای درزگیری و چسباندن انواع سطوح فلزی، شیشه‌ای، چوبی و سنگی استفاده شود و اتصالات محکم و مقاومی را ایجاد کند. از دیگر ویژگی‌های چسب سیلیکونی می‌توانیم به مواردی همچون قدرت چسبندگی فوق‌العاده، عدم نیاز به زمان زیاد برای خشک شدن، نارسایی الکتریکی، مقاومت در برابر فشار، دارا بودن طیف رنگی متنوع، عایق رطوبتی و حرارتی، ضد قارچ و کپک و همچنین مقاومت در برابر اشعه فرابنفش اشاره کنیم.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین درزگیر سیلیکونی


    چسب سیلیکون چیست

    حلال چسب سیلیکون چیست

    حال که با کاربرد و ویژگی‌های چسب سیلیکون آشنا شدید، سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که حلال چسب سیلیکون چیست؟ پیش از پرداختن به انواع حلال و نحوه پاک کردن چسب سیلیکون ابتدا باید بدانیم حلال چیست و چه کاربردی دارد. منظور از حلال، هر ماده‌ای است که بتواند پیوندها و ساختار شیمیایی چسب را تحت تاثیر قرار داده و قدرت چسبندگی و مقاومت آن را کاهش دهد. با از بین رفتن پیوندهای شیمیایی و از بین رفتن خاصیت چسبندگی، چسب به راحتی از روی سطوح جدا خواهد شد. چسب سیلیکون نیز از جمله چسب‌هایی است که پس از خشک شدن، بسیار مقاوم شده و به سادگی از سطح جدا نمی‌شود. از این رو، برای پاک کردن آن باید از حلال‌های مختلف و متناسب با سطح موردنظر استفاده کنید تا به راحتی و بدون آسیب بتوانید قدرت چسبندگی چسب سیلیکون را از بین ببرید.

    انواع حلال چسب سیلیکون

    همانطور که اشاره کردیم، چسب سیلیکون دارای حلال‌های مختلفی است که با استفاده از آنها می‌توانید این چسب سخت را از روی سطوح مختلف جدا کنید. انواع حلال‌های چسب سیلیکون شامل:

    استون

    استون یک حلال ساده و در درسترس برای چسب سیلیکون است که تا حدی آن را رقیق کرده و مقاومت چسب را کاهش می‌دهد. استون یک حلال شیمیایی و اسیدی قوی است که ممکن است به سطوح آسیب وارد کند. از این رو، بهتر است پیش از آغشته کردن کل سطح به استون، ابتدا آن را روی قسمت کوچکی امتحان کنید و در صورت عدم واکنش، استون را بر روی کل سطح استفاده نمایید. برای انجام این کار، یک پنبه را به استون آغشته کرده و به آرامی آن را روی جای چسب بکشید تا به تدریج نرم و رقیق شود و خاصیت چسبندگی خود را از دست بدهد.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین چسب آکواریوم


    حلال چسب سیلیکون چیست

    باد سشوار

    باد گرم سشوار نیز یکی دیگر از حلال‌های چسب سیلیکونی است که ساختار قوی آن را تضعیف می‌کند. البته همانطور که اشاره کردیم، چسب سیلیکون دارای مقاومت بالایی در برابر حرارت است، اما باد گرم سشوار می‌تواند مدل‌های ضعیف‌تر آن از جمله چسب آکواریوم را از روی سطوح پاک کند. برای انجام این کار، باد سشوار را روی داغ‌ترین حالت تنظیم کنید و سپس آن را به مدت 5 الی 7 دقیقه مقابل چسب قرار دهید تا به آرامی نرم شود. پس از آن می‌توانید آثار چسب را با یک پارچه از روی سطح جدا کنید.

    الکل ایزوپروپیل

    الکل صنعتی ایزوپروپیل (با خلوص 99 درصد) به عنوان قوی‌ترین حلال چسب سیلیکون شناخته می‌شود که برای پاک کردن چسب از روی سطوح نرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. الکل ایزوپروپیل بسیار قوی است و به راحتی می‌تواند چسب سیلیکون را بدون آسیب از روی سطوح پاک کند. برای انجام این کار نیز یک پنبه را به الکل آغشته کرده و آن را روی سطح بکشید تا قدرت چسبندگی و ساختار شیمیایی چسب از بین برود و نرم شود.

    اسپریت‌های معدنی

    اسپریت معدنی یا وایت اسپریت نوعی ماده بی‌رنگ بر پایه نفت سفید است که بهترین حلال چسب سیلیکون بوده و بسیار سریع و راحت می‌تواند چسب سیلیکون را از روی سطوح بتونی، سرامیکی و مرمری پاک کند.

    پاک کردن چسب سیلیکون

    حلال‌های شیمیایی قوی

    حلال‌های شیمیایی قوی همچون وایتکس، اسیدهای صنعتی، جوهر نمک و یا آب قلیایی نیز به عنوان حلال‌های بسیار سریع چسب سیلیکون شناخته می‌شوند. این مواد به دلیل دارا بودن ماهیت و خاصیت شیمیایی بسیار قوی نباید توسط افراد غیر متخصص استفاده شوند، زیرا ممکن است به سطح موردنظر و پوست آسیب برسانند و یا وارد ریه‌ها شوند و مشکلات تنفسی به وجود آورند.


    بیشتر بخوانید: معرفی انواع حلال چسب آکواریوم


    حلال‌های مخصوص چسب سیلیکون

    حلال‌های مخصوص شرکتی نیز برای پاک کردن چسب سیلیکونی وجود دارند و که فرمولاسیون آنها متناسب با ویژگی‌ها و ساختار این چسب تولید شده و به راحتی می‌توانند اثر چسبندگی چسب سیلیکونی را از بین ببرند. برای استفاده از حلال شرکتی باید یک قلمو را به مواد آغشته کرده و آن را به خوبی روی سطح چسب بکشید و اجازه دهید به مدت 24 ساعت روی آن باقی بماند. پس از آن چسب کاملا شل و رقیق شده و به راحتی از روی سطح جدا می‌شود.

    با استفاده از این حلال‌ها می‌توانید قدرت چسبندگی و مقاومت چسب سیلیکون را کاهش داده و آن را از روی سطوح پاک کنید.

    پاک کردن چسب سیلیکون از روی دست

    در حین کار با چسب سیلیکونی ممکن است دست‌تان به این چسب آغشته شود که در این صورت باید سریعا نسبت به پاک کردن آن اقدام کنید تا راحت‌تر از روی دستانتان پاک شود. در ابتدا سعی کنید چسب را با استفاده از دستکش پلاستیکی تا حد امکان از روی دست خود بردارید. پس از آن دست‌تان را با آب گرم و مواد شوینده بشویید تا اثر چسبندگی چسب‌ از بین برود و از روی دست جدا شود. پس از خشک شدن دست نیز در صورت باقی ماندن چسب می‌توانید بقایای آن را با استفاده از پارچه آغشته به الکل و یا سرکه تمیز کنید.

    پاک کردن چسب سیلیکون از روی دست

    پاک کردن چسب سیلیکون از روی لباس

    چسب سیلیکون گاهی مواقع نیز ممکن است بر روی لباس بریزد که در این صورت باید نسبت به پاک کردن سریع آن اقدام کنید. برای پاک کردن چسب سیلیکون از روی لباس از سرکه سیب استفاده کنید تا به راحتی بدون آسیب از روی لباستان پاک شود.

    جمع بندی

    چسب سیلیکون از جمله چسب‌های شیمیایی قوی است که قدرت چسبندگی بالایی داشته و اتصالات قوی به وجود می‌آورد. حلال چسب سیلیکون نیز به موادی گفته می‌شود که امکان رقیق کردن چسب و از بین بردن خاصیت چسبندگی آن را فراهم می‌کند. از موثرترین حلال‌های چسب سیلیکون می‌توانیم به الکل، باد گرم سشوار و استون اشاره کنیم.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر