آنچه در این مقاله میخوانید

    رنگ اکریلیک ساختمانی چیست و چه مزایایی دارد؟

    رنگ‌ اکریلیک ساختمانی به عنوان یکی از جدیدترین رنگ‌ها برای رنگ‌آ‌میزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان‌ها شناخته می‌شود که جایگزین رنگ‌های سنتی همچون رنگ روغنی و پلاستیکی شده است. رنگ اکریلیک بر پایه آب است و از رزین‌های اکریلیک به عنوان اصلی‌ترین مواد افزودنی خود استفاده می‌کند که این ویژگی موجب ایجاد پوشش‌های مقاوم، زیبا و بادوام می‌شود. رنگ اکریلیک علاوه بر دیوارهای بتنی وگچی بر روی سطوح دیگری همچون چوبی، فلزی، شیشه‌ای و حتی چرمی قابل اجرا است. این رنگ دارای مقاومت بالایی در برابر نور خورشید، خوردگی و تغییر رنگ بوده و کار با آن نیز بسیار ساده است. رنگ اکریلیک ساختمانی به دلیل دارا بودن مزایای منحصر به فردی همچون سرعت بالا در خشک شدن و عدم دارا بودن مواد شیمیایی و بوی آزاردهنده به اولین گزینه برای رنگ‌آمیزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان‌ها تبدیل شده است. در ادامه این مطلب از رنگتاب شما را با رنگ اکریلیک ساختمانی آشنا کرده و ویژگی‌های کاربردی آن را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

    برای خرید انواع رنگ از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.

    رنگ اکریلیک ساختمانی چیست

    رنگ اکریلیک یکی از جدیدترین رنگ‌های موجود در بازار برای رنگ‌آمیزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان‌ها است که از رزین‌های اکریلیک بر پایه آب یا حلال‌های آبی دیگر ساخته می‌شود. این ویژگی‌ سبب می‌شود تا رنگ اکریلیک مانند رنگ‌های دیگر برای رقیق شدن نیازی به استفاده از حلال‌های رقیق‌کننده همچون تینر نداشته باشد و با آب رقیق شود. از این رو، رنگ اکریلیک ساختمانی فاقد مواد شیمیایی مضر و از همه مهم‌تر بوی تیز است و در حین اجرا هیچگونه بویی ایجاد نخواهد کرد. این رنگ همچنین به عنوان رنگ سازگار با محیط زیست نیز شناخته می‌شود و استفاده از آن هیچگونه خطری برای طبیعت و انسان به همراه نخواهد داشت.

    رنگ اکریلیک به راحتی در آب حل می‌شود و از دوام و مقاومت بالایی در برابر رطوبت، تغییر دما و نور خورشید نیز برخوردار است، از این رو طول عمر بالایی دارد. این رنگ همچنین به دلیل دارا بودن رنگدانه‌های غنی و پوشش‌دهی بالا به راحتی دچار صدماتی همچون زدگی، خوردگی و یا رنگ‌پریدگی نمی‌شود. ضد آب بودن و قابلیت شستشوی رنگ اکریلیک ساختمانی نیز یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب آن است که به شما امکان می‌دهد تا سطح موردنظر خود را به راحتی تمیز کنید.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین مارک رنگ اکریلیک ساختمان


    رنگ اکریلیک ساختمانی چیست

    انواع رنگ اکریلیک ساختمانی

    رنگ اکریلیک به طور کلی دارای سه مدل مختلف است که هریک از آنها ویژگی‌ها و کاربرد خاص خود را دارند. انواع رنگ اکریلیک ساختمانی شامل:

    • رنگ اکریلیک مات: این نوع رنگ اکریلیک بر روی سطوح داخلی و خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. ویژگی اصلی این مدل، مات بودن سطح پس از خشک شدن است که باعث پنهان شدن نواقص‌ها و عیوب سطح می‌شود. رنگ اکریلیک مات معمولاً برای رنگ‌آمیزی دیوارها و سقف‌ها مور استفاده قرار می‌گیرد.
    • رنگ اکریلیک براق: این نوع رنگ همانطور که از نام آن پیداست، دارای سطح براقی است که نور را به خوبی بازتاب می‌دهد و به سطوح ظاهری جذاب می‌بخشد. رنگ اکریلیک براق معمولاً برای سطوحی درب‌ها و پنجره‌ها که به شستشوی مکرر دارند، گزینه مناسبی است.
    • رنگ اکریلیک نیمه براق: رنگ اکریلیک نیمه براق به عنوان رنگ مابین دو مدل مات و براق شناخته می‌شود. این نوع رنگ دارای یک پوشش نیمه براق است که برای استفاده بر روی سطوح داخلی ساختمان‌ها اعم از دیوارها، سقف‌ها و سایر محیط‌های داخلی کاربرد دارد. جلوه نیمه براق این رنگ باعث می‌شود نور منعکس شده به طور میانه‌ در سطح پخش شود و ظاهری ملایم و زیبا به آن می‌بخشد.

    بیشتر بخوانید: بهترین رنگ برای نمای ساختمان


    مزایای رنگ اکریلیک ساختمانی

    مزایای رنگ اکریلیک ساختمانی

    رنگ اکریلیک ساختمانی در چندین سال اخیر به دلیل دارا بودن ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد در مقایسه با رنگ‌های سنتی، طرفداران زیادی پیدا کرده است. این رنگ، گزینه مناسبی برای رنگ‌آمیزی محیط داخلی و خارجی ساختمان‌ها است که جلوه بصری خاصی به سطوح می‌بخشد. از مهم‌ترین مزایای رنگ اکریلیک ساختمان می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • دوام و استحکام بالا: رنگ اکریلیک ساختمانی دارای مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و اشعه فرابنفش است و برای رنگ‌آمیزی نمای خارجی ساختمان، گزینه مناسبی در نظر گرفته می‌شود. این رنگ در برابر رطوبت نیز بسیار مقاوم است و با تغییرات دما دچار آسیب‌هایی همچون پوسته‌ پوسته‌ شدن و یا ترک‌ نخواهد شد.
    • خشک شدن سریع: رنگ اکریلیک پس از اجرا به سرعت خشک می‌شود و برخلاف رنگ‌های دیگر به چندین روز زمان برای خشک شدن کامل نیازی ندارد. این ویژگی موجب تسریع انجام پروژه‌های رنگ‌آمیزی ساختمانی می‌شود.
    • پوشش‌دهی بالا: رنگ‌های اکریلیک ساختمانی از قابلیت پوشش‌دهی بالایی برخوردار هستند و به راحتی بر روی سطوح مختلف اعم از شیشه، چوب، فلز و غیره می‌نشینند.
    • فاقد بو: رنگ‌های اکریلیک ساختمانی به دلیل عدم دارا بودن مواد شیمیایی مضر و همچنین عدم نیاز به استفاده از حلال‌های رقیق‌کننده‌ همچون تینر، بوی آزادهنده و تیزی ندارند و به سلامت انسان آسیب وارد نمی‌کنند.
    • امکان اجرا روی سطوح مختلف: رنگ‌های اکریلیک را می‌توان برای نمای داخلی و خارجی ساختمان، دیوارهای گچی و بتنی، سطوح فلزی، شیشه‌ای و چوبی استفاده کرد.
    • قابلیت شستشو: رنگ اکریلیک (به جزء مدل مات) قابل شستشو بوده و از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردار است و پس از رنگ‌آمیزی می‌توان آن را در صورت نیاز تمیز کرد. رنگ اکریلیک پیش از خشک شدن با آب پاک می‌شود اما پس از خشک شدن دیگر امکان پاک کردن آن با آب وجود ندارد.
    • پیوند قوی با سطوح زیرین: رنگ اکریلیک می‌تواند به عنوان یک لایه محافظ بر روی رنگ‌های دیگر همچون رنگ روغن استفاده شود و پوششی قوی روی سطح ایجاد کند.
    • ترمیم راحت و آسان: رنگ اکریلیک ساختمانی در صورت صدمه و آسیب به راحتی قابل ترمیم است و قسمت موردنظر بدون نیاز به رنگ‌کاری کل سطح، ترمیم خواهد شد.

    البته رنگ‌های اکریلیک ساختمان علاوه بر مزایای قابل توجه دارای برخی معایب نیز هستند. به عنوان مثال این رنگ کاملا ضد آب و قابل شستشو نیست و این قابلیت به ماده زیرساز آن بستگی دارد. اگر رنگ اکریلیک با رنگ پلاستیکی، زیرسازی شود، قابلیت شستشوی آن کاهش می‌یابد، اما اگر زیرسازی آن با رنگ روغنی انجام شود، امکان شستشوی آن تا حد زیادی افزایش می‌یابد. از طرفی دیگر، رنگ اکریلیک ساختمانی در مقایسه با رنگ روغن، درخشش و براقیت کمتری دارد و حتی مدل براق آن نیز به دلیل آنکه بر پایه آب است، کاملا صیقلی و براق نیست.

    نحوه استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی

    برای رنگ کردن سطوح داخلی ساختمان همچون دیوارهای گچی با استفاده از رنگ اکریلیک ابتدا باید سطح موردنظر خود را با استفاده از سمباده کاملا صاف و تمیز کنید تا هیچگونه برجستگی و یا گرد و غباری روی آن نباشد. در صورت وجود فرورفتگی یا ترک‌خوردگی روی سطح دیوار نیز باید آن را با ملات مناسب ترمیم کنید تا رنگ به خوبی سطح دیوار را پوشش دهد. به منظور افزایش ماندگاری رنگ اکریلیک روی سطح، پیش از رنگ‌آمیزی ابتدا بهتر است از یک پرایمر زیرکار مانند رنگ لاتکس استفاده کنید. رنگ لاتکس نیز مانند رنگ اکریلیک بر پایه آب است که همپوشانی خوبی با آن دارد. ابتدا یک لایه رنگ لاتکس روی دیوار بزنید و پس رنگ اکریلیک را یک الی دو مرتبه روی سطح موردنظر بزنید تا پوشش مناسبی ایجاد کند. پس از اتمام فرآیند رنگ‌آمیزی، رنگ اکریلیک ساختمانی شما خیلی سریع خشک خواهد شد.


    بیشتر بخوانید: بررسی تفاوت رنگ روغنی با رنگ اکریلیک


    نحوه استفاده از رنگ اکریلیک

    جمع بندی

    رنگ اکریلیک ساختمانی از جمله رنگ‌های پرطرفدار است که به دلیل دارا بودن مزایایی همچون سرعت خشک شدن بالا، مقاومت عالی در برابر آسیب و خوردگی و پوشش‌دهی بالا به عنوان جایگزین رنگ‌های روغنی و پلاستیکی استفاده می‌شود. رنگ اکریلیک‌ بر پایه آب است و همین موضوع سبب می‌شود تا بوی نامطبوعی نداشته باشد. به طور کلی، رنگ اکریلیک ساختمانی به عنوان یک گزینه مطمئن و با کیفیت برای رنگ‌آمیزی دیوارها و نمای خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر