آنچه در این مقاله میخوانید

    معرفی چسب صنعتی و کاربرد آن

    واژه چسب اغلب برای توصیف هر ماده آلی استفاده می‌شود که میان دو جسم، نوعی پیوند قوی جهت اتصال به یکدیگر ایجاد می‌کند. چسب‌ها دارای انواع مختلفی هستند که هریک از آنها در زمینه‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. چسب صنعتی به عنوان یکی از پرکاربردترین چسب‌های موجود در بازار شناخته می‌شود که در حوزه‌های صنعتی مختلف و مصارف حرفه‌ای بکار می‌رود. چسب‌های صنعتی در مقایسه یا سایر مدل‌های چسب، قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند و برای پیوند دو سطح به یکدیگر از اتصال فیزیکی و یا واکنش شیمیایی استفاده می‌کنند. به همین دلیل عملکرد آنها با چسب‌های دیگر کمی متفاوت بوده و دارای انواع مختلفی نیز هستند.

    چسب‌های صنعتی عموما از مواد پلمیری ساخته می‌شوند و به همین دلیل از قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخوردار هستند و در صنایع مختلفی همچون الکترونیک، ساخت و ساز، بسته‌بندی، خودروسازی و غیره به عنوان ابزار اصلی جهت ایجاد اتصالات قوی بکار می‌روند. چسب صنعتی دارای انواع مختلفی است که بر اساس ترکیبات شیمیایی، قدرت چسبندگی، نوع کاربرد و مکانیزم‌های اتصال در گروه‌های متعدد طبقه‌بندی می‌شوند. در ادامه این مطلب، شما را با ماهیت و کارکرد چسب صنعتی آشنا کرده و مدل‌های آن در صنایع گوناگون را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. با رنگتاب همراه باشید.

    برای مشاهده قمیت و خرید چسب بر روی لینک کلیک نمائید.

    چسب صنعتی چیست؟

    چسب صنعتی به عنوان یکی از قوی‌ترین چسب‌ها شناخته می‌شود که برای اتصال و چسباندن قطعات و سطوح مختلف در صنایع متعدد مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب‌های صنعتی‌ معمولا از ترکیبات شیمیایی همچون پلیمر، اپوکسی، سیلیکون و رزین ساخته می‌شوند که قدرت چسبندگی بسیار بالایی در آنها ایجاد می‌کنند و انواع چسب صنعتی را برای استفاده در حوزه‌های صنعتی مهم و سنگین مناسب می‌سازند. پلیمرهای موجود در چسب صنعتی مانند پلی‌اورتان، پلی‌استایرن و و پلی‌اکریلات موجب ایجاد نوعی پیوند کووالانسی قوی شده و در نتیجه، اتصالات محکمی میان سطوح مختلف برقرار می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های چسب صنعتی می‌توانیم به مقاومت بالا در برابر فشار، حرارت، رطوبت و مواد شیمیایی، زمان خشک شدن مناسب، چسبندگی به سطوح مختلف، انعطاف‌پذیری و ایمنی بالا اشاره کنیم.

    چسب صنعتی چیست

    کاربرد چسب صنعتی چیست

    همانطور که اشاره کردیم، چسب‌های صنعتی در صنایع مختلف برای اتصال و چسباندن قطعات و مواد به یکدیگر استفاده می‌شوند. این چسب‌ها در حوزه‌های صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و با قدرت چسبندگی بالای خود پیوند قوی میان سطوح برقرار می‌کنند. برخی از کاربردهای اصلی چسب‌ صنعتی عبارتند از:

    • خودروسازی: چسب‌های صنعتی در صنعت خودروسازی برای اتصال قطعات مختلف مانند برچسب‌ها، پلاستیک‌ها، فلزات و شیشه‌ها به یکدیگر استفاده می‌شوند.
    • الکترونیک: از انواع چسب‌ صنعتی در تولید قطعات الکترونیکی برای اتصال و ثابت کردن قطعات مختلف مانند مدارها، باتری‌ها و قطعات الکتریکی به سطوح مختلف استفاده می‌شود.
    • بسته‌بندی: چسب‌های صنعتی در بسته‌بندی محصولات مختلف برای اتصال و بسته‌بندی جعبه‌ها، کیسه‌ها و سایر موارد مصرف بسته‌بندی‌های به کار می‌روند.
    • ساخت و ساز: چسب‌های صنعتی در ساخت و ساز برای اتصال و چسباندن مواد مختلف مانند چوب، فلزات، سنگ و پلاستیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    • هوا و فضا: انواع چسب صنعتی در حوزه هوا و فضا برای اتصال قطعات و مواد در تولید اجزای هواپیما، ماهواره‌ها و سایر وسایل فضایی استفاده می‌شوند.

    به طور کلی، انواع چسب صنعتی در صنایع مختلفی که به برقراری اتصال دائمی یا موقت اما محکم و پایدار میان قطعات و مواد نیاز دارند به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند و نقش مهمی را در بهبود فرآیندهای تولید و کیفیت محصولات ایفا می‌کنند. چسب‌های صنعتی علاوه بر موارد بالا در برای چسباندن سطوح مختلف از جمله کاشی سطوح فلزی، پلاستیکی، شیشه‌ای، فوم، سرامیکی، کامپوزیتی و چوبی همچنین کارتن سازی، تولید کفش، مبل سازی و مواردی از این قبیل کاربرد دارند. این چسب قوی و محکم همچنین برای عایق سازی گرمایی و الکتریکی و یا پر کردن شیارهای مختلف نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


    بیشتر بخوانید: تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم


    انواع چسب صنعتی

    چسب‌های صنعتی بر اساس ترکیبات شیمیایی، مکانیزم اتصال و کاربرد در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، چسب‌های سیلیکونی، اپوکسی و پلی اورتانی در یک دسته و چسب‌های چوب، شیشه، کاغذ، آهن و سنگ نیز بر اساس ترکیبات شیمیایی در یک دسته قرار می‌گیرند. اما چسب‌ها صنعتی بر اساس نوع کاربرد به دو دسته ساختاری و غیرساختاری طبقه‌بندی می‌شوند. چسب‌های صنعتی ساختاری، چسب‌های بسیار محکم و مقاومی هستند که برای اتصالات محکم سطوح مورد استفاده قرار می‌گیرند. از طرفی دیگر، چسب‌های غیرساختاری از مقاومت کمتری برخوردار هستند و برای اتصالات ضعیف‌تر همچون نصب کاغذ دیواری یا کفپوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از پرکاربردترین انواع چسب صنعتی که در صنایع مختلف بکار می‌روند شامل:

    چسب‌های اپوکسی

    چسب‌ اپوکسی به عنوان قویترین چسب صنعتی شناخته می‌شود. این چسب می‌تواند یک یا دو جزئی باشد که بر اثر واکنش شیمیایی سخت می‌شود و پیوندی بسیار قوی و بادوامی ایجاد می‌کند. این نوع چسب‌ها در برابر دماهای بالا، سرمای شدید، رطوبت و همچنین مواد شیمیایی و حلال‌ها بسیار مقاوم هستند. چسب اپوکسی در اتصال چندگانه، به ویژه فلزات و پلاستیک‌های فنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع چسب صنعتی بسیار پرکاربرد است و در طیف گسترده‌ای از بخش‌های صنعتی و تجاری همچون خودروسازی، ساخت و ساز، هوافضا، قایق سازی، مبل سازی، الکترونیک و جواهرسازی بکار می‌رود.

    کاربرد چسب صنعتی چیست

    چسب‌های اکریلیک

    چسب‌های اکریلیک از متیل متاکریلات (MMA) ساخته می‌شوند و اتصالاتی به وجود می‌آورند که جایگزین بست‌های مکانیکی برای بارهای استاتیک و دینامیک می‌شوند و زیبایی و ظرافت بهتری را در کاربردهای اتصال و آب‌بندی سطوح فلزی و پلاستیکی ایجاد می‌کنند. فرمولاسیون‌ کم بو و غیر قابل اشتعال برای کمک به فضاهایی که بو در آنها ممکن است، آزاردهنده یا اشتعال‌پذیر باشد، این چسب را به یکی از کاربردی‌ترین انواع چسب صنعتی تبدیل کرده است. چسب اکریلیک نوعی چسب همه کاره است که در صنایعی همچون خودروسازی، الکترونیک، ساختمان، لوازم خانگی، صنعت راه‌آهن و چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد.


    بیشتر بخوانید: چسب درزگیر اکریلیک چیست و چه کاربردی دارد؟


    چسب‌های پلی‌اورتان

    چسب‌های پلی اورتان از پلیمرهای رزین مصنوعی جامد ساخته می‌شوند. این نوع چسب بسیار انعطاف پذیر است که با ویژگی‌هایی همچون چسبندگی بالا، مقاومت عالی در برابر آب، دمای بالا و مواد شیمیایی شناخته می‌شوند. چسب پلی اورتان عمدتا در کاربردهای اتصال داخلی و خارجی، عایق کاری و آب‌بندی استفاده می‌شود. از مهم‌ترین موارد کاربرد چسب صنعتی پلی اورتان می‌توانیم به مواردی همچون خودروسازی، ساختمان، چوب، مبلمان، صنایع برق و الکترونیک اشاره کنیم.

    انواع چسب صنعتی

    چسب‌های حرارتی

    چسب حرارتی یا چسب مذاب یکی دیگر از انواع چسب صنعتی است که برای ایجاد اتصالات قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب حرارتی در حالت جامد تولید می‌شود و برای استفاده باید با حرارت ذوب شود تا اتصالات قوی ایجاد کند. این نوع چسب به طور گسترده در صنعت بسته‌بندی، ساخت محصولات نساجی، آب بندی، اتصال سطوح پلاستیکی و منسوجات، چوب و کفش استفاده می‌شود.

    چسب‌های پایه آب

    چسب‌های پایه آب از دیگر انواع چسب صنعتی هستند حلال آنها آب است و پایه آنها نیز می‌تواند مصنوعی یا گیاهی باشد. این نوع چسب در مواردی استفاده می‌شود که به سمی بودن پایین و استحکام بالا موردنیاز باشد. چسب‌های بر پایه آب را می‌توانیم در تولید محصولات غذایی و دارویی و صنایع دیگر مانند تولید مبلمان، نساجی، بسته‌بندی، نجاری، چسباندن فوم و در ساخت وسایل نقلیه خاص استفاده کنیم. به طور کلی چسب‌های بر پایه آب به دلیل سهولت استفاده و مقاومت بالا در برابر گرما و رطوبت، گزینه مناسبی برای اتصال سطوح در صنایع مختلف هستند.


    بیشتر بخوانید: چسب 123 چیست و چه کاربردی دارد؟


    چسب سیانواکریلات

    چسب‌ سیانواکریلات نوعی دیگری از چسب صنعتی است که عملکرد آنی و قوی و سرعت خشک شدن بالا به عنوان مهم‌ترین ویژگی‌های آن شناخته می‌شوند و به همین دلیل به چسب صنعتی فوری یا چسب قطره‌ای نیز معروف است. این چسب را می‌توان برای اتصالات مختلفی از جمله فلزات، چرم، خودروسازی، الکترونیک، صنایع دستی، پزشکی و تعمیرات خانگی استفاده کرد.

    قویترین چسب صنعتی

    جمع بندی

    چسب صنعتی چسب از جمله چسب‌های قوی و پرکاربرد برای اتصال سطوح و قطعات مختلف به یکدیگر است. این نوع چسب‌ دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که آن را از چسب‌های معمولی متمایز می‌سازد. یکی از ویژگی‌های مهم چسب صنعتی، مقاومت بالا در برابر فشار و کشش است که می‌تواند قطعات سنگین را به هم چسبانده و فشار و وزن آن‌ها را به راحتی تحمل کند. چسب صنعتی همچنین دارای خاصیت مقاومت در برابر حرارت، رطوبت، خوردگی و تغییرات دمایی است که آن را برای استفاده در شرایط صنعتی مختلف به گزینه‌ای مناسب تبدیل کرده است.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر